Welkom bijDe praktijk

De praktijk biedt psychotherapie aan volwassenen en adolescenten vanaf 18 jaar met psychische klachten. Daarbij kunt u denken aan angsten, onzekerheid, veel piekeren, neerslachtigheid en problemen in relaties met anderen. Mogelijk bestaan de klachten al langer of komen na een tijd weer terug.

De praktijk

Deze kleinschalige solopraktijk, opgezet in 2006, ligt in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam en is geopend op woensdag en vrijdag. Ik werk samen met de huisartsen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, GZ- psychologen en fysiotherapeuten in dit gebied. Wij overleggen regelmatig met elkaar over aanmeldingen en verwijzingen van cliënten. Ook werk ik samen met psychiaters in de stad als cliënten psychiatrisch onderzoek of consult nodig hebben.

De praktijk staat open voor een diverse doelgroep met verschillende achtergronden met betrekking tot cultuur, opleiding, economische situatie. Ik geef ook leertherapie en supervisie aan psychologen en artsen in opleiding.

LVPP Gevisiteerd

Vergoeding therapie

Met alle koepels van zorgverzekeraars heb ik contracten afgesproken. Als u beschikt over een verwijzing van de huisarts voor de specialistische GGZ (SGGZ) kunt u zich bij mij aanmelden en wordt de therapie vergoed vanuit het basispakket van uw verzekering. Afhankelijk van uw situatie moet u wel uw eigen (verplichte )risico betalen.

Het is ook mogelijk dat u de therapie zelf betaalt als dat u voorkeur heeft. Het tarief voor een individuele sessie is 95,- euro en voor een partnerrelatietherapie sessie 135,- euro.

Kwaliteitstoetsing praktijk 

Als psychotherapeut en parktijkhouder word ik elke vijf jaar gevisiteerd door een commissie van de LVVP (Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychotherapeuten). Deze visitatie is een onderdeel van het kwaliteitsstatuut van de LVVP. De praktijk wordt doorgelicht op verschillende kwaliteitscriteria: dossiervorming, wet- en regelgeving, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. De laatste visitatie was in november 2020 en de praktijk is goedgekeurd voor de komende vijf jaar.

GGZ  Kwaliteitsstatuut 

Volgens de verplichting binnen de Zorgverzekeringswet beschikt de praktijk per 1-1-2017 over een GGZ kwaliteitsstatuut. Als u op onderstaande link klikt kunt het direct inzien.

kwaliteitsstatuut